Strepen specialist

Vanuit onze eigen fabriek hebben we de productie van de draad tot het eindproduct helemaal zelf in de hand. De katoendraad breien we tot een rol, waarna deze gesneden wordt en handmatig geconfectioneerd.

Grote zorgvuldigheid

We vinden het belangrijk dat elk artikel van BRETON STRIPE met grote zorgvuldigheid wordt gemaakt en ‘streep op streep’ in elkaar wordt gezet. Zo krijgen wij de perfecte strepen en kunnen we ons strepen specialist noemen.

Jersey strepen

Vanuit onze deskundigheid, en door onze jarenlange ervaring, kiezen we in de productie van de BRETON STRIPE collectie voor de single Jersey en de heavy Jersey kwaliteit. Jersey is een term die wordt gebruikt om stoffen met een gebreide constructie te definiëren, gemaakt met een breimachine. Het materiaal werd voor het eerst geproduceerd in de middeleeuwen op het eiland Jersey, Engeland.
strepen klassiek shirt

Bretonse strepen 

Het garen worden apart geverfd, pas daarna wordt de stof gebreid tot de Bretonse streep. Jersey wordt gemaakt in één van de twee gebreide structuren:
Single jersey – een fijne zachte kwaliteit, gebreid met één draad.
Zoals bij voorbeeld onze shirts korte mouw.
Heavy jersey – een dikkere kwaliteit, zoals deze al werd gebruikt in de tijd dat de Bretonse streep aan de Franse marine voorbehouden was.
Zoals bijvoorbeeld onze klassieke shirts, dames, heren en kinderen.

Productie binnen de EU

De productie van de artikelen in Heavy Jersey, Single Jersey en de katoen Elastaan gebeurt voor 100% binnen de EU. Verder lezen over onze OEKO-TEX 100 Katoen.