Bretonse kleding en accessoires voor dames, heren, kinderen en baby’s

Over ons

Historie vanaf 1887

Een introductie over ons: door jarenlange ervaring in het produceren van Bretonse kleding bieden wij de hoogste kwaliteit. Deze ervaring is gestoeld op een lange familietraditie.
Die begint in 1887 met een fabriek voor hoeden, petten & kant van mijn overgrootvader in de binnenstad van Amsterdam. Als mijn vader de zaken overneemt gaat hij zich specialiseren in het maken van 100% katoen-gestreepte bovenkleding.
Vanaf 2011 heb ik, als jongste zoon, uit een gezin met 4 broers, mijn eigen label: BRETON STRIPE.

over ons
ervaring jarenlang over ons

Gespecialiseerd in strepen

Vanuit onze eigen fabriek hebben we de productie van de draad tot het eindproduct helemaal zelf in de hand. De katoendraad breien we tot een rol, waarna deze gesneden wordt en handmatig geconfectioneerd.
We vinden het belangrijk dat elk artikel van BRETON STRIPE met grote zorgvuldigheid wordt gemaakt en ‘streep op streep’ in elkaar wordt gezet.
Vanuit onze deskundigheid, en door onze jarenlange ervaring, kiezen we in de productie van de BRETON STRIPE collectie voor de single Jersey en de heavy Jersey kwaliteit.
Jersey is een term die wordt gebruikt om stoffen met een gebreide constructie te definiëren, gemaakt met een breimachine. Het materiaal werd voor het eerst geproduceerd in de middeleeuwen op het eiland Jersey, Engeland.
Het garen worden apart geverfd, pas daarna wordt de stof gebreid tot de Bretonse streep.
Jersey wordt gemaakt in één van de twee gebreide structuren:
Single jersey – een fijne zachte kwaliteit, gebreid met één draad.
Heavy jersey – een dikkere kwaliteit, zoals deze al werd gebruikt in de tijd dat de Bretonse streep aan de Franse marine voorbehouden was.

Productie voor 98% binnen de EU

De productie van BRETONSTRIPE komt uit de EU.
Alleen onze regenjassen worden geproduceerd buiten Europa. Dit omdat de productie van regenjassen gespecialiseerd werk is en wij de hoge kwaliteit niet binnen de EU konden vinden.
Vanuit de fabriek komen alle artikelen samen in ons pakhuis in Nederland.
Van hieruit worden alle orders met zorg ingepakt en verstuurd. Ook zit in het pakhuis ons kantoor van waaruit we de administratie, styling en communicatie rondom BRETON STRIPE coördineren.

over ons
over ons breton stripe

100% katoen OEKO-TEX 100 STANDAARD

Over ons: BRETON STRIPE is een eerlijk merk.
Bij het produceren van de artikelen nemen wij onze verantwoordelijkheid ten aanzien van mensen en milieu. Onze 100% katoenen kleding wordt gemaakt binnen de EU en we gebruiken OEKO-TEX 100 STANDAARD. Deze standaard richt zich op het beperken van het gebruik van schadelijke stoffen in relatie tot de gezondheid van de eindgebruiker.

Wij zorgen voor een constante collectie die veel klassieke modellen voert. Daardoor is onze Bretonse kleding weinig onderhevig aan de snelle modetrends. De kwaliteit is hoog en gemaakt om meerdere seizoenen te dragen.

Snelle levering: voor 16.00 uur besteld, dezelfde (werk)dag verstuurd

Uit voorraad versturen wij elke (werk)dag de orders. Wij pakken met zorg de orders in die voor 16.00 uur op de website worden besteld en bieden deze vervolgens dezelfde werkdag aan bij het postbedrijf (PostNL / DPD).

Een eerlijk merk

Wij zorgen voor een constante collectie die veel klassieke modellen voert. Daardoor is onze Bretonse kleding weinig onderhevig aan de snelle modetrends. De kwaliteit is hoog en gemaakt om meerdere seizoenen te dragen.

Meer weten over ons?

Wij zijn altijd direct bereikbaar en helpen je graag verder.

BRETON STRIPE,
Mark Wilmering & Team
+31 (0)6 37224206
info@bretonstripe.com

U kunt ons ook vinden op:

site: www.bretonstripe.com
insta: bretonstripefashion
facebook: bretonstripe